Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyediakan Begedil Tempeh & Tahu yang mana Membuat anda meleleh Untuk Keluarga di Rumah

Begedil Tempeh & Tahu.

Awak mencari inspirasi resipi begedil tempeh & tahu khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun begedil tempeh & tahu yang sedap betul memiliki wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari begedil tempeh & tahu, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau mau sediakan begedil tempeh & tahu sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, ciptakan begedil tempeh & tahu rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat membuat Begedil Tempeh & Tahu menggunakan 11 bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke menyediakan Begedil Tempeh & Tahu:

  1. Ambil 1 keping tempeh (pek plastik).
  2. Menyediakan 1 keping tahu – hancurkan.
  3. Menyediakan 2 ulas bawang merah – tumbuk.
  4. Gunakan 2 ulas bawang putih – tumbuk.
  5. Siapkan Garam.
  6. Menyediakan Serbuk lada hitam.
  7. Gunakan Kiub ayam – saya guna 1/4 kiub.
  8. Menyediakan 2 biji telur.
  9. Gunakan Tepung gandum secukupnya.
  10. Siapkan Sepokok daun bawang – hiris halus.
  11. Menyediakan Minyak untuk menggoreng.

Langkah-langkah membuat Begedil Tempeh & Tahu:

  1. Tempeh dipotong kecil dan dkukus 15 minit. Kemudian di tumbuk lumat.
  2. Tambah masuk tahu yang telah dihancurkan, daun bawang, bawang, bawang putih, garam, kiub ayam. Gaul rata. Kemudian masukkan telur 1 biji kacau lagi dan tambah tepung gandum secukupnya (jadi doh dan tak melekat di tangan).
  3. Bentuk kan bulat dan leperkan. Saiz ikut suka nak besar mana. Buat hingga habis.
  4. Kocok telur. Celup kan begedil ke dalam telur dan goreng di dalam minyak yang telah dipanaskan hingga perang keemasan. Angkat. Boleh dinikmati dengan sambal kicap.

Apa khabar? Mudah bukan? Macam itulah sediakan begedil tempeh & tahu boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.