Resipi Enak

Langkah Mudah Untuk Menyiapkan Ayam Pansuh versi Modern (Eat Clean) yang mana sedap Untuk Keluarga di Rumah

Ayam Pansuh versi Modern (Eat Clean).

Sedang mencari idea resipi ayam pansuh versi modern (eat clean) khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun ayam pansuh versi modern (eat clean) yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari ayam pansuh versi modern (eat clean), mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Kalau mau sediakan ayam pansuh versi modern (eat clean) sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza ayam pansuh versi modern (eat clean) rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh sediakan Ayam Pansuh versi Modern (Eat Clean) menggunakan 12 bahan dan 3 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam membuat Ayam Pansuh versi Modern (Eat Clean):

  1. Menyediakan Ayam bahagian dada.
  2. Ambil 4 bird eyes chili (merah).
  3. Menyediakan 2 ulas bawang putih.
  4. Siapkan 1 inch halia.
  5. Menyediakan 2 bawang merah kecil.
  6. Gunakan 2 serai titik.
  7. Siapkan 1 bunga kantan.
  8. Siapkan Pucuk ubi.
  9. Gunakan Air limau nipis (optional).
  10. Siapkan 1 tsp Serbuk lada hitam.
  11. Siapkan 1 tsp serbuk lada putih.
  12. Siapkan Serbuk lada putih.

Langkah-langkah sediakan Ayam Pansuh versi Modern (Eat Clean):

  1. Tumbuk bahan2 bertanda *. Letak olive oil sedikit dan tumis bahan tumbuk. Ayam Pansuh versi Modern (Eat Clean)
  2. Daun pucuk ubi tu potong2, kemudian renyuk kan sambil bilas bawah air. Kemudian sy tabur garam sedikit dan gaulkan.
  3. Masukkan ayam, bunga kantan dan gaulkan. Campak serbuk lada hitam, lada putih dan garam. Masukkan daun pucuk ubi dan gaulkan, tutup pan dengan penutup, api kecilkan. Dalam 5 ke 10minit mcm tu biar meresap air ayam ke dalam sayur. Kemudian sy tuang sedikit air perahan limau nipis untuk rasa masam2 sikit. Yang ni optional. Siap!.

Terima kasih untuk membaca resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Ayam Pansuh versi Modern (Eat Clean) yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu enak untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi idea dalam menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.