Resipi Lezat

Idea Resipi Menyediakan Sup Tauhu Telur yang mana Lezat Untuk Famliy di Rumah

Sup Tauhu Telur.

Sekali lagi mencari idea resipi sup tauhu telur khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun sup tauhu telur yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari sup tauhu telur, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan sup tauhu telur yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu melayan spesial.

Di bawah ini ada sesetengah cara mudah dan praktikal untuk membuat sup tauhu telur siap dibuat. Anda boleh sediakan Sup Tauhu Telur menggunakan 14 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam membuat Sup Tauhu Telur:

  1. Menyediakan 2 tiub tauhu telur – potong bulat.
  2. Menyediakan Sedikit tepung jagung.
  3. Ambil Sedikit minyak.
  4. Siapkan 4 ulas bawang putih – dicincang / tumbuk halus.
  5. Ambil 1/2 biji bawang holland – didadu.
  6. Gunakan 2 sdb sos tiram.
  7. Gunakan Brokoli.
  8. Siapkan Cendawan putih.
  9. Ambil Lobak merah.
  10. Ambil 1 kiub pati ikan bilis.
  11. Siapkan 2 cawan air.
  12. Siapkan Serbuk lada putih.
  13. Siapkan 2-3 sdb air bancuhan tepung jagung.
  14. Ambil 1 biji telur ayam – dipukul.

Langkah-langkah membuat Sup Tauhu Telur:

  1. Dua tiub tauhu telur dipotong dan disalut dengan tepung jagung. Gorengkan dalam minyak panas hingga masak. Angkat dan ketepikan sebentar..
  2. Bawang putih ditumbuk halus. Tumiskan bawang dengan sedikit minyak hingga harum. Masukkan sos tiram. Kacau sebentar..
  3. Masukkan sayuran dan air. Biar sayur sedikit lembut. Tambahkan kiub pati ikan bilis. Masak hingga larut..
  4. Setelah itu, masuk bancuhan air tepung jagung untuk kuah lebih likat. Masukkan tauhu telur dan serbuk lada putih. Kemudian, perlahankan api dan tuangkan telur yang sudah dipukul tadi secara lingkaran (maksudnya jangan tuang setempat). Biarkan dalam dalam beberapa saat. Tutup api kemudian baru dikacau. Tujuannya supaya telur tu nampak seperti ‘bertali’..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Sup Tauhu Telur yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu sedap untuk keluarga/kawan atau menjadi idea bagi anda yang mahukan perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.