Resipi Lezat

Resipi Rumahan Membuat Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus) yang mana Lezat Untuk Famliy di Rumah

Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus).

Sedang mencari inspirasi resipi dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) yang sedap semestinya mempunyai wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus), mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau hendak sediakan dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat spesial.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal dalam mengolah dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) siap dibuat. Anda dapat sediakan Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus) menggunakan 17 jenis bahan dan 13 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke membuat Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus):

  1. Ambil 1 peket kulit dumpling.
  2. Gunakan Inti.
  3. Siapkan 300 g isi ikan tenggiri/udang tanpa kulit/ayam @ atau campurannya.
  4. Siapkan 6 biji cendawan shitake (dicincang).
  5. Ambil 1 keping tauhu putih.
  6. Ambil Batang cendawan shitake (ditanggalkan jangan dibuang).
  7. Siapkan 2 sudu teh serbuk lada hitam/lada putih.
  8. Menyediakan 1 teh gula.
  9. Menyediakan 1 sudu teh sos tiram/garam.
  10. Menyediakan 2 sudu teh kicap cair.
  11. Siapkan 2 sudu teh kicap manis.
  12. Siapkan 2 pokok daun sup/daun bawang (dihiris).
  13. Siapkan 1/2 batang carrot (didadu).
  14. Siapkan Sos Pencicah.
  15. Gunakan Sos cili Thai/Sos Korea.
  16. Menyediakan Sedikit daun ketumbar (dihiris).
  17. Gunakan Sedikit bijan (disangai).

Langkah-langkah membuat Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus):

  1. Kisar ikan bersama semua bahan termasuk batang cendawan yang ditanggalkan kecuali carrot, daun sup dan cendawan..
  2. Campurkan carrot, daun sup dan cendawan. Kacau rata..
  3. Letakkan kulit dumpling atas tapak tangan. Sudukan 1 sudu teh inti. Sapu air pada sekeliling kulit dumpling bahagian dalam..
  4. Cara lipat: Tutup kulit dumpling bahagian tengah sahaja.. Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
  5. Lipatan Kanan: sapu sedikit air di bahagian luar kemudian lipat ke arah tengah seperti ini.. Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
  6. Lipatan kiri: ulang di sebelah kiri.. Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
    Dumpling Ikan bersama Cendawan (Goreng dan Kukus)
  7. Susun dalam bekas..
  8. Untuk di simpan dalam dalam peti, selangkan plastik/baking paper di antara dumpling..
  9. Goreng dalam minyak panas sehingga keperangan atau kukus dengan melapik plastik kecil untuk setiap dumpling selama 15-20 minit..
  10. Sos: Campurkan semua bahan. Kacau rata..
  11. Sedia dihidangkan..
  12. Jika ada lebihan inti, boleh lah buat sayuran sumbat. Peria sumbat: https://cookpad.com/my/recipes/14189743 Tauhu sumbat: https://cookpad.com/my/recipes/14655238 Cendawan sumbat: https://cookpad.com/my/recipes/14670477.
  13. Link sup wantan/dumpling: https://cookpad.com/my/recipes/14412790.

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah membuat dumpling ikan bersama cendawan (goreng dan kukus) boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.