Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Membuat Kupang goreng bercili simple yang mana sedap Untuk Famliy di Rumah

Kupang goreng bercili simple.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi kupang goreng bercili simple khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun kupang goreng bercili simple yang sedap betul mempunyai wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari kupang goreng bercili simple, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan kupang goreng bercili simple yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu berkhidmat spesial.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal dalam mengolah kupang goreng bercili simple siap dibuat. Anda boleh membuat Kupang goreng bercili simple memakai 4 bahan dan 2 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan Kupang goreng bercili simple:

  1. Siapkan 1 kg kupang yg siap bersih.
  2. Siapkan Cili besar dan cili kecil(terpulang tahap kepedasan yg diingini).
  3. Siapkan Semua cili dikisar.
  4. Gunakan Bawang putih 6 ulas dicincang. Minyak untk menumis.

Jalan sediakan Kupang goreng bercili simple:

  1. Tumis bawang putih hingga kekuningan.masukkan cili kisar.masukkan sedikit air…
  2. Stlh bhn mendidih,, masukkan kupang.. goreng sampai setengah masak, masukkan garam dan serbuk perasa..tggu hingga kuah jadi pekat.siap!.

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan tinggi kami, telah di proses Kupang goreng bercili simple yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu enak untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi bagi anda yang mahukan perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.