Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyiapkan Cream Cheese Marble Buttercake yang mana Anti Gagal Untuk Keluarga di Rumah

Cream Cheese Marble Buttercake.

Awak mencari inspirasi resipi cream cheese marble buttercake khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun cream cheese marble buttercake yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari cream cheese marble buttercake, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Sekiranya hendak sediakan cream cheese marble buttercake yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, ciptakan cream cheese marble buttercake rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh membuat Cream Cheese Marble Buttercake memakai 10 bahan dan 5 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke membuat Cream Cheese Marble Buttercake:

  1. Gunakan Bahan A.
  2. Menyediakan 100 g mentega (Oki, salted).
  3. Siapkan 125 g cream cheese (Emborg).
  4. Menyediakan 1/2 cawan gula halus (tambah jika suka).
  5. Gunakan Bahan B.
  6. Siapkan 3 biji telur.
  7. Ambil 1 penutup esen vanila.
  8. Siapkan Bahan C.
  9. Gunakan 1 cawan tepung naik sendiri (Bluekey).
  10. Siapkan 1 tsp serbuk koko + 1/2 tsp emulco coklat.

Jalan membuat Cream Cheese Marble Buttercake:

  1. Panaskan oven 150•C. Pukul bahan A sampai kembang memutih..
  2. Masukkan B satu-persatu dan pukul kembang sebati..
  3. Masukkan C, kaup balik je. Tuang adunan ke dalam loyang 5”. Tinggalkan dalam 2 sudu utk letak serbuk koko, emulco..
  4. Letak bahagian koko di atas adunan putih dan lorekkan..
  5. Bakar 45 minit (oven Zanussi), rak bawah, api atas bawah. Cucuk dengan lidi, kalau bersih dah masak. Terus terbalikkan atas redai 5 minit, untuk elakkan kek mendap. Dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara. Nota = Ikut masa oven masing-masing ye, jangan terlebih bakar nanti kering..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Cream Cheese Marble Buttercake yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu enak untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi idea bagi anda yang mahukan menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.