Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyediakan Yaki Gyoza (dumpling) yang mana sedap Untuk Famliy di Rumah

Yaki Gyoza (dumpling).

Awak mencari idea resipi yaki gyoza (dumpling) khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun yaki gyoza (dumpling) yang sedap betul memiliki wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari yaki gyoza (dumpling), mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau hendak sediakan yaki gyoza (dumpling) yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan yaki gyoza (dumpling) rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat membuat Yaki Gyoza (dumpling) menggunakan 20 jenis bahan dan 10 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke menyediakan Yaki Gyoza (dumpling):

  1. Siapkan 4 ketul bahagian dada ayam dikisar.
  2. Siapkan 1/2 biji bawang besar holand.
  3. Menyediakan 2 ulas bawang putih diparut.
  4. Ambil 1/2 sudu teh halia diparut.
  5. Gunakan 1/3 biji carrot di parut.
  6. Gunakan 1/2 ikat kucai dipotong.
  7. Siapkan 1/2 cawan cendawan (xad stock).
  8. Menyediakan 1 sudu makan kicap cair.
  9. Gunakan 1 sudu makan cukuprasa.
  10. Ambil 1 sudu teh minyak bijan (jika ada).
  11. Ambil Sedikit lada putih dan lada hitam.
  12. Gunakan Air untuk melekatkan kulit gyoza.
  13. Gunakan Bahagian kicap (pencicah).
  14. Gunakan 2 sudu makan kicap cair.
  15. Ambil 1 sudu makan kicap manis.
  16. Gunakan 1 sudu makan air (+ jika perlu).
  17. Gunakan 1/2 sudu makan cuka.
  18. Siapkan 1 biji cili hijau.
  19. Ambil Sedikit serbuk cili (jika mau).
  20. Siapkan Bijan.

Langkah-langkah membuat Yaki Gyoza (dumpling):

  1. Ayam saya kisar sendiri, sediakan kulitnya boleh dibeli di pasaraya..
  2. Cencangkan bawang besar dan parutkan bawang putih dan halia serta carrot..
  3. Potong halus daun kucai, pastu perasakan dengan kicap cair, secukuprasa ada minyak bijan boleh letak juga..
  4. Masukkan lada suluh dan hitam seterusnya kacau² biar mesra semuanya..
  5. Cara bungkus gyoza ni macam2 boleh buat, saya buat mcm karipap dlu lepastu guna celah ibu jari kedua2 tangan kepitkan sepeti ketam tu 🤣🤣 cara cepat..
  6. Buatlah sampai habis. Boleh dlm 30 biji klau tak salah..
  7. Cara buat yaki gyoza, panaskan minyak lalu masukkan gyoza biarkan bahagian bawah tu perang dan garing ya..
  8. Bila dah nampak garing terus masukkan air dalam 1/2 cawan pastu terus tutupkan utk beberapa minit kita stimkan dia. Dlam 3 minit camtu je..
  9. Untuk kicap pula (pencicah) masukkan semua bahan2 pastu sesuaikan rasa. Siap..
  10. Boleh dihidangkan.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Yaki Gyoza (dumpling) yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi dalam menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.