Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyiapkan Keropok lekor lembut homemade yang mana Sangat Sedap Untuk Famliy di Rumah

Keropok lekor lembut homemade.

Awak mencari inspirasi resipi keropok lekor lembut homemade khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun keropok lekor lembut homemade yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari keropok lekor lembut homemade, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau mau sediakan keropok lekor lembut homemade sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan keropok lekor lembut homemade rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda boleh membuat Keropok lekor lembut homemade menggunakan 9 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam menyediakan Keropok lekor lembut homemade:

  1. Menyediakan 1 cawan isi ikan segar yang diambil dari 3 ekor ikan kembung.
  2. Gunakan 2 cawan tepung ubi.
  3. Ambil 1 sudu kecil garam.
  4. Siapkan 1 sudu kecil soda bikarbonat.
  5. Menyediakan 1 sudu kecil serbuk penambah perasa ajinomoto.
  6. Gunakan Untuk merebus.
  7. Menyediakan 2 liter air.
  8. Gunakan Untuk menggoreng.
  9. Siapkan 2 mangkuk minyak masak.

Jalan membuat Keropok lekor lembut homemade:

  1. Mulakan dengan mengasingkan isi ikan daripada tulang. Kemudian kisar isi ikan dalam pengisar..
  2. Selepas itu, sediakan bekas lain untuk menggaul ramuan dengan menyatukan semua bahan seperti tepung ubi, garam, serbuk perasa, baking soda dan isi ikan yang sudah dikisar tadi. Uli seketika hingga doh sebati..
  3. Untuk membentuk acuan, ambil sedikit adunan dan bentukkan menjadi jejari kecil..
  4. Mula sediakan periuk berisi air untuk dididihkan. Jejari doh yang sudah dibentuk di masukkan ke dalam air panas yang mendidih dan apabila jejari keropok lekor timbul diatas permukaan air ia menandakan sudah masak.Keropok lekor yang sudah masak, diangkat dan ditoskan airnya..
  5. Untuk hidangan keropok lekor goreng. Sediakan kuali dan panaskan minyak dan apabila minyak cukup panas masukkan keropok lekor dan goreng hingga garing. Angkat dan toskan minyak..

Terima kasih untuk membaca resipi itu pasukan kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Keropok lekor lembut homemade yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan atau menjadi idea dalam menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.