Resipi Lezat

Idea Resipi Menyediakan Kek roti yang mana Membuat anda meleleh Untuk Famliy di Rumah

Kek roti. Kek Coklat Dua Bahan yang saya nak kongsikan dekat bawah ni pasti buat korang rasa teruja. Roti-roti yang dijual di kedai auntie Anne semuanya sedap-sedap tau. Di Mieyza Bake Class menawarkan kelas asas membuat roti dan kek serta menghias kek.

Hari ni hari pertama saya menggunakan BLOG. Rasa mcm excited pun ada.mcm x. Saya membuka sebuah kedai kek di Pekan Umbai, Melaka.

Awak mencari idea resipi kek roti khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun kek roti yang sedap semestinya memiliki wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Kek Coklat Dua Bahan yang saya nak kongsikan dekat bawah ni pasti buat korang rasa teruja. Roti-roti yang dijual di kedai auntie Anne semuanya sedap-sedap tau. Di Mieyza Bake Class menawarkan kelas asas membuat roti dan kek serta menghias kek.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari kek roti, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pening Sekiranya hendak sediakan kek roti yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan kek roti rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, pinggan ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh sediakan Kek roti memakai 8 bahan dan 7 langkah pembuatan. Yang berikut cara dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke menyediakan Kek roti:

  1. Ambil 7-8 keping roti.
  2. Siapkan 3 biji telur gred A.
  3. Ambil 1/2 cawan minyak masak.
  4. Siapkan 3 sudu besar susu pekat (ganti coconut powder).
  5. Menyediakan 1/4 cawan gula.
  6. Menyediakan 1/2 sudu baking powder.
  7. Siapkan 1 sudu teh esen vanilla (saya ganti dengan matcha powder).
  8. Gunakan Pewarna kesukaan (saya tiada guna).

Ada terdapat pelbagai jenis kek, roti, dan kuih raya(musim raya).jemput datang ke kedai kek saya. Their business is recorded as Sole Proprietor. The Company's current operating status is Live. Tepung adalah bahan asas dalam pembuatan segala jenis roti, mi, kuih-muih, pastri, kek & etc.

Langkah-langkah sediakan Kek roti:

  1. Blender gula Dan telur sehingga kembang.
  2. Masukkann minyak masak, susu pekat, serbuk penaik dan esen vanila.
  3. Masukkan roti..
  4. Blender semua bahan2 tadi sehingga sebati.. tidak pekat tidak cair.. jika cair tambahkan roti.. (saya tambahkan sedikit tepung untuk bagi pekat)..
  5. Bakar suhu 160°c 30-40 minit ikut oven.. preheat dulu ya oven.. suhu ikut oven masing2…
  6. Cucuk untuk tau masak ke tak. Sejukkan dulu sebelum potong Dan siap…
  7. ** roti Tu ikut resepi asal dia tak buang tepi roti Tu.. masukkan semua sahaja.. tapi jika tepi roti Ada kulat atau dah nampak nak berkulat Tu buang tepinya.. saya pun masuk sekali dengan tepi roti Tu.. terima kasih yang bertanya.. saya dah edit sini..***.

Ramai yang keliru akan fungsi sesetengah jenis tepung terutama sekali tepung gandum (all purpose flour. Resepi Coklat Jem Kek Roti Biskut. Resepi Coklat Jem Kek Roti Biskut. by. Dikeluarkan denagn pelbagai perisa seperti perisa kacang merah, perisa keladi, perisa durian perisa. Kedai roti & kek menyediakan kek & roti untuk anda dengan pelbagai pilihan perisa & corak hiasan yang pastinya menarik minat anda & sesuai dengan apa.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Kek roti yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu menarik untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi bagi anda yang mahukan perniagaan masakan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.