Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyediakan Yangnyeom chicken yang mana Boleh Memanjakan Lidah Untuk Famliy di Rumah

Yangnyeom chicken.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi yangnyeom chicken khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun yangnyeom chicken yang sedap semestinya punya wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari yangnyeom chicken, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan yangnyeom chicken sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza yangnyeom chicken rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat membuat Yangnyeom chicken menggunakan 18 jenis bahan dan 9 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam membuat Yangnyeom chicken:

  1. Ambil 1/4 ayam.
  2. Gunakan Semangkuk popcorn ayam.
  3. Siapkan 4 sudu tepung gandum.
  4. Ambil 1/2 sudu garam.
  5. Gunakan Lada hitam secukup rasa.
  6. Siapkan Bancuhan.
  7. Gunakan 8 sudu tepung ubi.
  8. Ambil 4 sudu tepung biasa.
  9. Siapkan 1/2 sudu teh baking soda.
  10. Ambil 1 biji telur.
  11. Ambil Garam secukup rase.
  12. Ambil Sos.
  13. Gunakan 2 sudu minyak masak.
  14. Siapkan 3 ulas bawang putih.
  15. Siapkan 5 sudu sos cili.
  16. Menyediakan 5 sudu madu.
  17. Siapkan 4 sudu gochujang.
  18. Menyediakan 2 sudu cuka putih.

Jalan sediakan Yangnyeom chicken:

  1. Campurkan ayam bersama bahan ramuan dan dibiarkan sekejap.
  2. Campurkan semua bahan bancuhan sehingga sebati.
  3. Celup ayam dalam bancuhan dan goreng serta ditos. Kalau nak ayam lagi sedap, minyak perlu dimasak bersama separuh bawang dan keluarkan bawang setelah rangup. Gunakan minyak itu untuk dimasak!.
  4. Gorengkan bawang putih bersama minyak sehingga sedikit kuning.
  5. Masukkan semua bahan sos bersama bawang putih yang digoreng sehingga keluar buih.
  6. Setelah buih keluar, alihkan sos dari api.
  7. Ayam yang telah digoreng tadi haruslah digoreng sekali lagi supaya kerangupan ayam tahan lama. Tips dari tukang masak orang korea!.
  8. Panaskan semula sos yang dimasak tadi dan masukkan ayam yang telah digoreng. Kacau hingga sebati.
  9. Hidangkan ayam bersama biji bijan!.

Bagaimana? Mudah bukan? Macam itulah membuat yangnyeom chicken boleh awak berlatih di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.