Resipi Lezat

Idea Resipi Membuat Sayur Tauhu Telur & Brokoli Cantonese yang mana sedap Untuk Famliy di Rumah

Sayur Tauhu Telur & Brokoli Cantonese.

Awak mencari inspirasi resipi sayur tauhu telur & brokoli cantonese khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun sayur tauhu telur & brokoli cantonese yang sedap semestinya mempunyai wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari sayur tauhu telur & brokoli cantonese, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Kalau mau sediakan sayur tauhu telur & brokoli cantonese yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi berkhidmat spesial.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal untuk membuat sayur tauhu telur & brokoli cantonese siap dibuat. Anda dapat membuat Sayur Tauhu Telur & Brokoli Cantonese menggunakan 13 jenis bahan dan 8 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam membuat Sayur Tauhu Telur & Brokoli Cantonese:

  1. Siapkan Air rebusan ayam:.
  2. Siapkan 2 liter air.
  3. Siapkan 300 g ayam.
  4. Gunakan 1 sudu teh serbuk lada hitam.
  5. Gunakan Bahan sayuran:.
  6. Siapkan 2 tiub tauhu telur (dipotong bulat).
  7. Siapkan 1 pokok brokoli.
  8. Siapkan 1/2 batang carrot (dihiris).
  9. Ambil 5 ulas bawang putih (dicincang).
  10. Ambil 4 sudu besar sos tiram @ kicap cair.
  11. Gunakan 1 sudu besar tepung jagung (dibancuh sedikit air).
  12. Siapkan 1/2 sudu teh minyak bijan.
  13. Ambil 1 sudu besar minyak zaitun.

Langkah-langkah membuat Sayur Tauhu Telur & Brokoli Cantonese:

  1. Celur brokoli dan carrot sekejap dalam air mendidih. Jangan sampai lembik. (Uchu guna: Air rebusan ayam dan isi ayam digunakan untuk buat mi goreng basah, sebahagian lagi air rebusan sahaja digunakan untuk merebus brokoli dan carrot.).
  2. Link mi goreng basah: https://cookpad.com/my/recipes/14451047-mi-goreng-basah?invite_token=w4tYhaLswJKqAqVytsB6yw8V&shared_at=1611801565.
  3. Goreng tauhu jepun sehingga kekuningan. Angkat dan toskan..
  4. Kurangkan minyak menggoreng tauhu sehingga menjadi 1-2 sudu besar sahaja. Tumis bawang putih sehingga kekuningan. (Uchu ganti dengan minyak zaitun).
  5. Tambahkan sos tiram bersama sedikit air. (Selalunya Uchu hanya gunakan kicap cair sahaja).
  6. Masukkan sayuran yang direbus tadi bersama tauhu..
  7. Tambahkan bancuhan tepung jagung. Renjiskan minyak bijan. Kacau rata..
  8. Nota: boleh pecahkan telur ke dalam sayur dan buat lebih gravy jika suka..

Terima kasih untuk membaca resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Sayur Tauhu Telur & Brokoli Cantonese yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu lezat untuk keluarga/kawan atau menjadi idea untuk perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.