Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyiapkan Simple ShellOut yang mana Sempurna Untuk Keluarga di Rumah

Simple ShellOut.

Sedang mencari inspirasi resipi simple shellout khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun simple shellout yang sedap semestinya mempunyai wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari simple shellout, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Kalau hendak sediakan simple shellout sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza simple shellout rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Simple ShellOut memakai 24 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke membuat Simple ShellOut:

  1. Ambil Sesuaikan semua bahan ikut keperluan.
  2. Menyediakan 3 ekor ketam.
  3. Menyediakan 200 gr udang size jari.
  4. Gunakan 500 gr kerang.
  5. Menyediakan 500 gr lala.
  6. Menyediakan 2 tonggol jagung.
  7. Menyediakan 10 tangkai kacang pancang.
  8. Gunakan 1 buah carrot.
  9. Ambil 1 paket kecik rempah kari ikan.
  10. Menyediakan 1 labu bawang merah* besar.
  11. Menyediakan 3 siung bawang putih*.
  12. Siapkan 5 tangkai cili kering*.
  13. Ambil 1 inc halia*.
  14. Siapkan 5 buah tomato ceri.
  15. Menyediakan 1 btg serai.
  16. Siapkan 2 rangkai daun kari.
  17. Menyediakan 3 lembar daun limau.
  18. Siapkan 1/2 bahagian lemon.
  19. Gunakan 1/2 sdm garam.
  20. Gunakan 1/2 sdt gula.
  21. Siapkan 1/2 sdt serbuk secukup rasa.
  22. Ambil 2 sdm sos tiram.
  23. Siapkan 5 sdm air asam.
  24. Menyediakan 1 lt air rebusan seafood.

Langkah-langkah membuat Simple ShellOut:

  1. Sediakan bahan dan Cuci bersih sesuai keperluan. Jagung terlupa nak snap. Kisar halus bumbu yang bertanda **.
  2. Masak air sehingga mendidih. Celur sekejab seafood dan tapis. Biarkan airnya untuk kuah.
  3. Begitu juga dengan sayuran rebus sekejab dan tapis..
  4. Panaskan 1 senduk sayur minyak, tumis semua bumbu, TERKECUALI lemon. Tumis sehingga naik bau. Kemudian masukkan rempah kari, tumis sehingga pecah minyak..
  5. Tambahkan air asam, air lemon, air kaldu gula garam dan sos tiram. Aduk sebati.
  6. Masukkan seafood, sayuran,aduk rata dan sesuaikan rasa. Bila nak kuah lebih boleh tambahkan air kaldu lagi..
  7. Hidangkan bersama nasi putih..

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah membuat simple shellout boleh awak berlatih di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.