Resipi Lezat

Resipi Rumahan Membuat Kari Dall Lobak Putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘ yang mana Sangat lazat Untuk Famliy di Rumah

Kari Dall Lobak Putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘.

Awak mencari idea resipi kari dall lobak putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘ khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun kari dall lobak putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘ yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari kari dall lobak putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Kalau mau sediakan kari dall lobak putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘ yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza kari dall lobak putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘ rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Kari Dall Lobak Putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘ menggunakan 19 bahan dan 12 tahap pembuatan. Yang berikut cara dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam menyediakan Kari Dall Lobak Putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘:

  1. Siapkan 1 cup rice cooker Dall warna Oren (Cepat masak).
  2. Menyediakan 1 Biji lobak Putih.
  3. Siapkan 2 biji bawang merah besar.
  4. Siapkan 2 Sdm Halia Dan b.putih paste.
  5. Ambil Sedikit daun kari.
  6. Menyediakan Sedikit daun ketumbar.
  7. Ambil Sedikit air asam jawa.
  8. Gunakan Minyak masak.
  9. Ambil Garam cukup rasa.
  10. Gunakan 1/2 sdk serbuk kunyit.
  11. Siapkan 1/2 sdk serbuk lada hitam.
  12. Ambil 1/2 sdk serbuk cili.
  13. Gunakan 1/2 sdk serbuk jintan manis.
  14. Gunakan 1 sdm serbuk rempah ayam.
  15. Menyediakan 3 kole air.
  16. Menyediakan 3 biji cili padi.
  17. Ambil 1/2 biji sawi.
  18. Gunakan 1 Btg kayu manis.
  19. Ambil 1 Biji bunga cengkih.

Langkah-langkah sediakan Kari Dall Lobak Putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘:

  1. 1 cup Dall cuci bersih. Masuk dlm periuk isi 3 kole air bersama Garam, minyak masak sikit Dan 2 sdm halia Dan b.putih paste Dan masak bg Dall itu masak empuh.dall ini Cepat masak 10 minit dah masak.
  2. Kupas kulit lobak Putih Dan potong bulat2 Dan letak tepi..
  3. Panaskan kuali.masukkan 2 sdm minyak masak. Dah panas masukkan biji sawi,kayu manis, bunga cengkih, b.merah,Gaul sebati.
  4. Setelah b.merah dah lembut Naik bau masukkan daun kari n cili padi Gaul sebati sat.
  5. Masukkan tomato Dan masukkan 1/2 sdk Garam.setelah tomato lembut.
  6. Masukkan lobak Putih Dan Gaul sebati Dan lps itu masukkan rempah2.
  7. Rempah ratus ayam,serbuk lada hitam,serbuk kunyit,serbuk jintan manis,serbuk jintan putih, pastikan api perlahan Dan Gaul sebati supaya rempah2 ini masak dlm minyak.
  8. Setelah dah Gaul sebati boleh masukkan Dall yg sdh masak empuh sekali Dall dgn air nya.
  9. Bagi Dall ini mendidih Dan lobak Putih pun kena masak juga.
  10. Setelah Kari Dall mendidih.masukkan air asam jawa Gaul Dan bg mendidih juga.
  11. Setelah mendidih pasti kan tambah Garam ikut cita rasa anda Dan boleh masukkan daun ketumbar.setelah masukkan daun ketumbar padan kan api.
  12. Dah siap boleh dihidang bersama nasi, lauk sambal atau ikan bilis goreng ranggup bersama ubi kentang pun sedap. apa2 lauk sekali dgn papadam πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Kari Dall Lobak Putih πŸ‘πŸ‘πŸ‘ yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu enak untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi dalam perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.