Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyediakan No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan) yang mana Anti Gagal Untuk Famliy di Rumah

No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan).

Awak mencari idea resipi no bake vegan mango cheesecake (tanpa gluten atau sumber haiwan) khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun no bake vegan mango cheesecake (tanpa gluten atau sumber haiwan) yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari no bake vegan mango cheesecake (tanpa gluten atau sumber haiwan), pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya mau sediakan no bake vegan mango cheesecake (tanpa gluten atau sumber haiwan) sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu melayan spesial.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal untuk membuat no bake vegan mango cheesecake (tanpa gluten atau sumber haiwan) siap dibuat. Anda dapat sediakan No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan) memakai 15 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam membuat No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan):

  1. Menyediakan BAHAGIAN "BASE".
  2. Siapkan 1 cawan badam.
  3. Menyediakan 1 cawan kurma dibuang biji.
  4. Siapkan 1 sudu besar minyak kelapa.
  5. Siapkan 1/4 sudu kecil garam Himalaya.
  6. Siapkan BAHAGIAN "KEJU".
  7. Ambil 1 1/2 cawan gajus, direndam semalaman.
  8. Ambil 1 cawan (250 ml) santan pekat, dimasak dengan 2 sudu besar tepung beras sehingga likat/mengental.
  9. Gunakan 1/2 cawan gula tebu organik.
  10. Gunakan 1/4 cawan jus perahan lemon.
  11. Ambil 1 sudu kecil ekstrak vanila.
  12. Menyediakan BAHAGIAN "TOPPING".
  13. Gunakan 1 biji buah mangga bersaiz besar atau puri mangga secukupnya.
  14. Siapkan 1 sudu besar tepung jagung.
  15. Siapkan Sedikit potongan mangga untuk hiasan.

Jalan sediakan No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan):

  1. Hancurkan bahan untuk 'base' menggunakan food processor dan ratakan ke dalam loyang springform (boleh dibuka tepi) bersaiz 6 inci. Sejukkan dalam freezer selama setengah jam..
  2. Satukan bahan untuk "keju" dalam blender sehingga benar-benar halus. Tuang ke dalam loyang 'base' tadi. Ratakan dan bekukan dalam freezer selama 1 jam..
  3. Masak puri mangga dengan tepung jagung sehingga likat..
  4. Selepas adunan kek "keju" sudah benar-benar mengeras, tuangkan puri mangga ke atas kek tadi dan bekukan sekali lagi..
  5. Sedia untuk dihidang!.

Bagaimana? Mudah bukan? Macam itulah sediakan no bake vegan mango cheesecake (tanpa gluten atau sumber haiwan) boleh awak berlatih di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.