Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyiapkan Apam pisang merekah yang mana Sempurna Untuk Famliy di Rumah

Apam pisang merekah.

Sekali lagi mencari idea resipi apam pisang merekah khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun apam pisang merekah yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari apam pisang merekah, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan apam pisang merekah yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan apam pisang merekah rumah sahaja. Kekal dengan bahan yang sederhana, pinggan ini dapat memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Apam pisang merekah menggunakan 15 bahan dan 5 langkah pembuatan. Yang berikut cara dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke membuat Apam pisang merekah:

  1. Menyediakan Bahan diayak bersama.
  2. Ambil 2 cawan Tepung gandum.
  3. Gunakan 2 sudu teh serbuk penaik.
  4. Gunakan 2 sudu teh serbuk soda.
  5. Gunakan Bahan dikisar.
  6. Siapkan 4 biji pisang saiz sederhana.
  7. Ambil 1 cawan minyak masak.
  8. Siapkan 1/2 cawan gula.
  9. Gunakan 2 biji telur.
  10. Ambil 1 sudu teh Essen vanilla.
  11. Siapkan 1 sudu kfc garam.
  12. Siapkan Alatan.
  13. Siapkan Pengukus.
  14. Siapkan Sedikit minyak masak.
  15. Gunakan Acuan kuih.

Jalan sediakan Apam pisang merekah:

  1. Ayakkan tepung dan serbuk penaik dan soda ketepikan..
  2. Sediakan blender lalu masukkan semua bahan ² kisar lalu kisarkan sampai halus..
  3. Tuangkan bahan kisar ke dlam tepung tadi lalu gaulkan sehingga tepung bersatu..
  4. Sediakan acuan lalu oleskan sedikit minyak xnk bgi melekat. Sediakan kukusan biarkan air mdidih dahulu. Letakkan butter hampir penuh nya. Klau nk letak hiasan pisang potongkan pisang lalu letakkan diatas. Kukuskan selama 20 minit atau sehingga masak..
  5. Bila dah masak, tunggu sehingga apam sejuk lalu keluarkan dr acuan siap.. Apam pisang merekah

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Apam pisang merekah yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi dalam menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.