Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyediakan Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster yang mana Boleh Memanjakan Lidah Untuk Keluarga di Rumah

Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster.

Sedang mencari inspirasi resipi susu kambing kurma diy – milk booster khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun susu kambing kurma diy – milk booster yang sedap semestinya punya wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari susu kambing kurma diy – milk booster, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan susu kambing kurma diy – milk booster yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza susu kambing kurma diy – milk booster rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat sediakan Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster menggunakan 5 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke membuat Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster:

  1. Ambil Susu kambing (2 skop/4 sb).
  2. Gunakan Kurma (5/7 biji ikut sunnah 😁).
  3. Ambil Air panas.
  4. Ambil Kacang badam atau kacang hazel (1 genggam kecil).
  5. Gunakan Ais kiub.

Langkah-langkah sediakan Susu Kambing Kurma DIY – Milk Booster:

  1. Bancuh susu kambing dengan air panas di dalam cawan 1/4.
  2. Kemudian masukkan susu, kurma, kacang badam atau kacang hazel dan ais kiub ke dalam blender untuk dikisar. (Kalau boleh rendam kurma semalaman jika tak ada kurma yang jenis lembut. Tapi nak rendam kejap je pun boleh. Kalau ada kurma Ajwa lebih bagus sebab memang dah lembut. Buang biji sebelum rendam).
  3. Tuang ke dalam gelas. Dah sedia untuk diminum. Saya dapat 25 oz. Just nice untuk segelas yang saya punya. Kalau nak lebih manis boleh tambah susu pekat sikit..

Apa khabar? Mudah bukan? Macam itulah membuat susu kambing kurma diy – milk booster boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.