Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyediakan Kimbap @ Gimbap yang mana sedap Untuk Famliy di Rumah

Kimbap @ Gimbap.

Sedang mencari idea resipi kimbap @ gimbap khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun kimbap @ gimbap yang sedap betul mempunyai wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari kimbap @ gimbap, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan kimbap @ gimbap sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan kimbap @ gimbap rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, pinggan ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Kimbap @ Gimbap memakai 15 bahan dan 8 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke membuat Kimbap @ Gimbap:

  1. Ambil 1 pot Calrose rice.
  2. Ambil 5 pcs Rosted seaweed.
  3. Menyediakan 1 biji Carrot.
  4. Menyediakan 1 btg Pickle radish.
  5. Siapkan 1 btg Timun jepun.
  6. Ambil 3 biji Telur.
  7. Ambil 1/2 tbsp Minyak bijan.
  8. Siapkan 1/2 tbsp Olive oil.
  9. Ambil 1/4 or 1/2 tsp Garam.
  10. Menyediakan 1/2 tbsp Bijan putih.
  11. Gunakan 300 g Mince beef/chicken.
  12. Ambil 2 biji Bawang putih.
  13. Ambil 3 tbsp Kicap cair.
  14. Ambil 2 tbsp Gula.
  15. Siapkan 2 tsp Minyak Bijan.

Langkah-langkah sediakan Kimbap @ Gimbap:

  1. Masak Calrose rice 1 pot : 2cwn air.
  2. Daging Perap daging bersama bawang putih, kicap cair, gula & minyak bijan selama 10 min. Goreng daging hingga masak..
  3. Carrot Potong carrot menyerong dan racik halus memanjang. Gaul dgn garam. Goreng sebentar dan angkat..
  4. Vegetables Potong pickel radish dan timun jepun secara memanjang..
  5. Telur dadar Pukul 3 biji telur dan goreng nipis. Buat beberapa keping hingga telur habis..
  6. Nasi Selepas nasi masak, masukkan dalam mangkuk besar. Gaulkan bersama minyak bijan, olive oil & garam..
  7. Penyediaan Kimbap 1. Letal sehelai seaweed (pastikan bhg berkilat disebelah ke bawah) di atas buluh penggulung. 2. Ambil nasi dan ratakan atas seaweed. Pastikan 1/4 ruang di atas seaweed dikosongkan. 3. Susun bahan2 (daging, carrot, vege & telur dadar) bermula dari bawah bhg nasi. Susun tindih2 je. Susunan ikut uolls la ye. 4. Mulakan gulungan pertama dgn melitupi kesemua bahan. 5. Tekan rapat2 gulungan tu. 6. Slps tu teruskan gulung smpi hujung. 7. Taburkan bijan di atas kimbap yg dh siap.
  8. Potong Kimbap 1. Gunakan pisau roti. Sapu sedikit minyak bijan pd pisau supaya nasi x melekat 2. Potong tengah dahulu. Setiap bhg potong 2. Biasanya 1 btg Kimbap dpt 12 potong termasuk hujung..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Kimbap @ Gimbap yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu menarik untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi dalam perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.