Ceker Ayam Masam Manis.
Awak mencari idea resipi ceker ayam masam manis khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun ceker ayam masam manis yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.
Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari ceker ayam masam manis, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya hendak sediakan ceker ayam masam manis yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat spesial.
Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal untuk membuat ceker ayam masam manis siap dibuat. Anda boleh sediakan Ceker Ayam Masam Manis memakai 5 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut cara dalam sediakan hidangannya.
Bahan dan Perisa dibutuhkan dalam menyediakan Ceker Ayam Masam Manis:
- Siapkan 1 biji bawang besar (dikisar halus).
- Ambil 14 ketul ceker ayam (kaki ayam).
- Siapkan 100 ml Kicap Manis Pedas Mahsuri.
- Menyediakan 100 ml Sos 3 Rasa Mahsuri.
- Ambil 1 biji tomato (dipotong empat).
Jalan sediakan Ceker Ayam Masam Manis:
- Ceker ayam direbus sehingga empuk. Angkat dan toskan air rebusan..
- Bawang besar dikisar halus dan ditumis sehingga naik bau..
- Masukkan Kicap Manis Pedas Mahsuri dan Sos 3 Rasa Mahsuri. Gaul sebati..
- Masukkan ceker ayam yang direbus tadi. Kacau sebati..
- Masukkan tomato dan masak sehingga kuah pekat. Tutup api dan sedia untuk dihidangkan..
- Selamat mencuba😊.
Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Ceker Ayam Masam Manis yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu enak untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi untuk menjual makanan. Semoga berjaya!