Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Menyiapkan Cucur Bilis Montok yang mana sedap Untuk Famliy di Rumah

Cucur Bilis Montok.

Sekali lagi mencari idea resipi cucur bilis montok khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun cucur bilis montok yang sedap semestinya mempunyai wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari cucur bilis montok, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan cucur bilis montok sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, buat cucur bilis montok rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, pinggan ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat sediakan Cucur Bilis Montok menggunakan 10 bahan dan 6 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam menyediakan Cucur Bilis Montok:

  1. Siapkan 3 1/2 cawan tepung gandum.
  2. Gunakan 2 1/2 cawan air panas.
  3. Gunakan 1 1/2 sudu besar stok ayam maggi.
  4. Ambil 1 sudu teh kfc maggi cukup rasa.
  5. Ambil 1 cawan ikan bilis cuci bersih dan tumbuk hancur.
  6. Menyediakan 1 biji lobak merah potong dadu kecil-kecil.
  7. Siapkan 1 tongkol jagung hiris halus.
  8. Gunakan 1 ikat daun kucai ambil separuh dan hiris halus.
  9. Ambil 1/2 labu bawang besar hiris dadu kecil.
  10. Menyediakan Minyak untuk menggoreng.

Jalan sediakan Cucur Bilis Montok:

  1. Satukan Semua bahan yang telah dihiris halus kedalam mangkuk bersih bersama ikan bilis yabg ditumbuk..
  2. .
  3. Masukkan tepung gandum dan stok ayam maggi.Gaul mesra semuanya.Masukkan serbuk magii cukup rasa.Tak.perlu letak garam kerana stok ayam dan maggi cukup rasa dah cukup masin..
  4. Masukkan air panas sedikit demi sedikit dan gaul sebati adunan menggunakan senduk. (Hati2 ya.. air panas).
  5. Sapukan tangan dengan sedikit minyak kemudian ambil sejemput adunan dibulat2kan lalu digoreng kedalam minyak yang sudah dipanaskan terlebih dahulu dengan api sederhana..
  6. Goreng cucur hingga kekuningan, angkat dan toskan minyak.Sedia dihidangkan bersama sos cili pilihan anda.. Cucur Bilis Montok

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Cucur Bilis Montok yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi bagi anda yang mahukan menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.