Resipi Terbaik

Resipi Lempeng pisang emak Dijamin Anti-Gagal

Lempeng pisang emak.

Sekali lagi mencari inspirasi resipi lempeng pisang emak khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun lempeng pisang emak yang sedap betul punya wangian dan rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari lempeng pisang emak, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Kalau mahu sediakan lempeng pisang emak yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan lempeng pisang emak rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat sediakan Lempeng pisang emak memakai 5 jenis bahan dan 2 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke menyediakan Lempeng pisang emak:

  1. Siapkan Pisang berangan 5 biji/ pisang emas 7 biji.
  2. Menyediakan 2 sudu besar gula perang.
  3. Gunakan 1 cawan tepung gandum.
  4. Siapkan Secubit garam.
  5. Menyediakan 1 sudu kecil soda bikarbonat (optional).

Jalan sediakan Lempeng pisang emak:

  1. Hancurkan pisang. Masukkan semua bahan-bahan lain dan kacau sebati..
  2. Panaskan pan. Sapu sedikit minyak dan melempenglah seperti biasa..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Lempeng pisang emak yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu menarik untuk keluarga/kawan atau menjadi idea dalam menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.