Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyediakan Shellout Super Simple yang mana Boleh Memanjakan Lidah Untuk Famliy di Rumah

Shellout Super Simple.

Sedang mencari idea resipi shellout super simple khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun shellout super simple yang sedap betul memiliki wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari shellout super simple, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan shellout super simple yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, buat shellout super simple rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Shellout Super Simple memakai 22 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam menyediakan Shellout Super Simple:

  1. Gunakan Bahan Celur:.
  2. Menyediakan 1 kg ketam.
  3. Ambil 1/2 kilo sotong.
  4. Siapkan 1/2 kilo udang.
  5. Gunakan 2 biji jagung manis.
  6. Menyediakan Bahan Blender:.
  7. Menyediakan 10 tangkai lada kering (direbus).
  8. Siapkan 6 ulas bawang putih.
  9. Ambil 1 biji bawang besar.
  10. Siapkan 2 inci halia.
  11. Ambil Bahan Lain:.
  12. Menyediakan 3 batang serai (diketuk).
  13. Menyediakan 3 sudu sos tiram.
  14. Siapkan 3 sudu sos cili.
  15. Siapkan 3 sudu serbuk kari ikan.
  16. Gunakan 3 tangkai daun kari.
  17. Siapkan 4 helai daun limau purut.
  18. Gunakan 1/2 biji lemon (hiris bulat).
  19. Ambil 1 kiub ayam.
  20. Siapkan Sedikit gula.
  21. Siapkan Air asam jawa.
  22. Siapkan Air rebusan seafood.

Jalan membuat Shellout Super Simple:

  1. Didihkan air dulu. Kemudian celurkan udang, sotong dan ketam. Celur secara berasingan..
  2. Blend lada kering, bawang merah, bawang putih dan halia. Seterusnya, panaskan kuali dengan sedikit minyak. Tumiskan daun kari, serai dan bahan kisar tadi sehingga naik bau dan pecah minyak..
  3. Masukkan pula serbuk kari, sos cili, sos tiram. Masukkan juga air rebusan seafood, asam jawa, sedikit gula dan kiub ayam. Gaul dan masak sehingga rata. Kemudian seimbangkan rasa..
  4. Masukkan pula daun limau purut dan seafood yang telah dicelur. Masukkan juga jagung yang telah direbus atau apa-apa jenis sayur pun boleh. Gaul rata sehingga sebati. Dah siap boleh taburkan hirisan lemon di atas..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Shellout Super Simple yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu menarik untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi untuk menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.