Resipi Lezat

Idea Resipi Menyiapkan Udang Masak Cili Kicap yang mana Membuat anda meleleh Untuk Famliy di Rumah

Udang Masak Cili Kicap.

Awak mencari inspirasi resipi udang masak cili kicap khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun udang masak cili kicap yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari udang masak cili kicap, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan udang masak cili kicap yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal untuk membuat udang masak cili kicap siap dibuat. Anda dapat sediakan Udang Masak Cili Kicap memakai 5 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke menyediakan Udang Masak Cili Kicap:

  1. Menyediakan Udang sepinggan.
  2. Ambil 3 sudu besar sos cili.
  3. Ambil 1 sudu besar kicap.
  4. Siapkan 3 batang cili padi dipotong hiris.
  5. Siapkan 1 biji bawang merah kecil dipotong bulat.

Jalan membuat Udang Masak Cili Kicap:

  1. Goreng udang yg disalut kunyit. Sudah masak, boleh angkat & toskan seketika.
  2. Ambil sedikit minyak goren udang tadi & panaskan. Masukkan sos cili & kicap. Gaul seketika (2,3 kali).
  3. Masukkan cili padi & bawang merah. Gaul seketika. Dan masukkan udang yang sudah digoreng tadi. Gaul hingga rata & siap untuk dihidang.

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Udang Masak Cili Kicap yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi bagi anda yang mahukan perniagaan masakan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.