Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyediakan Sos black paper tanpa kiub / stock ayam. Simple dan sedap 😍 yang mana Menggugah Selera Untuk Keluarga di Rumah

Sos black paper tanpa kiub / stock ayam. Simple dan sedap 😍.

Sekali lagi mencari idea resipi sos black paper tanpa kiub / stock ayam. simple dan sedap 😍 khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun sos black paper tanpa kiub / stock ayam. simple dan sedap 😍 yang sedap harusnya sih punya wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari sos black paper tanpa kiub / stock ayam. simple dan sedap 😍, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, ke cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau mahu sediakan sos black paper tanpa kiub / stock ayam. simple dan sedap 😍 yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu berkhidmat khas.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal yang boleh digunakan untuk memproses sos black paper tanpa kiub / stock ayam. simple dan sedap 😍 siap dibuat. Anda boleh sediakan Sos black paper tanpa kiub / stock ayam. Simple dan sedap 😍 menggunakan 8 bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam membuat Sos black paper tanpa kiub / stock ayam. Simple dan sedap 😍:

  1. Ambil 5 sudu besar Ayam kisar / daging ayam.
  2. Menyediakan 1 saiz medium bawang merah.
  3. Menyediakan 5-10 sudu besar kicap (mengikut cita rasa).
  4. Gunakan 2 sudu besar sos tiram.
  5. Gunakan 3 sudu besar tepung gandum di campur sedikit air.
  6. Siapkan Air secukupnya / 200 ml (anggaran).
  7. Ambil Garam sedikit.
  8. Menyediakan Serbuk black paper.

Jalan membuat Sos black paper tanpa kiub / stock ayam. Simple dan sedap 😍:

  1. Sediakan bahan-bahan, cincang bawang merah dan ayam..
  2. Tumis ayam dan bawang merah menggunakan minyak / butter.
  3. Masukkan air, tepung gandum, blackpaper, kicap, sos tiram dan masak sehingga pekat.
  4. Blander/kisar sos sehingga ayam dan bawang hancur. (Saya masukkan sekali 1 sudu tepung gandum untuk dikisar sekali sebab lepas kisar sos akan menjadi sedikit cair).
  5. Masak semula sos tersebut sehingga pekat. Kalau kurang gelap boleh tambah lagi kicap.
  6. Sedia untuk disajikan…

Bagaimana? Ia mudah? Macam itulah sediakan sos black paper tanpa kiub / stock ayam. simple dan sedap 😍 boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.