Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyediakan Ayam Paprik yang mana Anti Gagal Untuk Keluarga di Rumah

Ayam Paprik.

Awak mencari idea resipi ayam paprik khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun ayam paprik yang sedap semestinya mempunyai wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari ayam paprik, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Kalau hendak sediakan ayam paprik sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan ayam paprik rumah sahaja. Kekal dibuat daripada yang sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat sediakan Ayam Paprik menggunakan 14 bahan dan 6 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam membuat Ayam Paprik:

  1. Ambil 300 gram isi ayam.
  2. Gunakan 1 batang serai diketuk.
  3. Menyediakan 4 biji bawang merah.
  4. Gunakan 2 ulas bawang putih.
  5. Ambil 80 gram bunga kobis.
  6. Ambil 40 gram kacang panjang.
  7. Gunakan 4 helai daun limau purut.
  8. Gunakan 2 sudu besar sos tiram.
  9. Siapkan 2 sudu besar sos cili.
  10. Menyediakan 3 sudu besar cili kisar.
  11. Menyediakan 1 inci halia.
  12. Gunakan 10 biji cili api kampung.
  13. Gunakan 1 sudu kecil secukup rasa.
  14. Menyediakan 1 cawan air.

Jalan membuat Ayam Paprik:

  1. Tumis halia, bawang merah dan bawang putih. Setelah naik bau, masukkan serai dan cili kisar. Kacau rata..
  2. Seterusnya masukkan ayam ke dalam kuali dan gaul rata..
  3. Kemudian masukkan sos tiram, sos cili dan tuangkan air..
  4. Biarkan seketika dan masukkan bunga kobis beserta kacang panjang. Masukkan secukup rasa..
  5. Setelah kuah menggelegak, masukkan daun limau purut. Saya sukakan pedas, jadi saya masukkan cili padi yang telah ditumbuk kasar..
  6. Setelah kuah menggelegak, tutup api. Siap untuk dihidang..

Bagaimana? Ia mudah? Macam itulah membuat ayam paprik boleh awak buat di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.