Pom-pom Tahu.
Sekali lagi mencari inspirasi resipi pom-pom tahu khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Kalau keliru proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun pom-pom tahu yang sedap harusnya sih mempunyai wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.
Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari pom-pom tahu, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau hendak sediakan pom-pom tahu yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu berkhidmat spesial.
Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza pom-pom tahu rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda boleh membuat Pom-pom Tahu memakai 8 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Yang berikut cara dalam sediakan hidangannya.
Bahan dan Perisa dibutuhkan ke menyediakan Pom-pom Tahu:
- Menyediakan 300 g Tauhu di potong kiub.
- Siapkan 50 g Tepung Gandum.
- Siapkan 1/4 Sdk Garam bukit.
- Menyediakan 1/4 Sdk Serbuk Pati Ayam.
- Siapkan 1 Sdk Serbuk Bawang putih.
- Siapkan 80 ml Air.
- Gunakan 150 g Breadcrumbs.
- Siapkan 500 ml Minyak Masak untuk menggoreng.
Jalan sediakan Pom-pom Tahu:
- Potong-potong tauhu.
- Satukan tepung gandum, garam, serbuk Pati Ayam dan serbuk bawang putih, tuangkan air dan gaulkan sebati.
- Celopkan potongan Tauhu kedalam adunan tepung.
- Taburi dengan Breadcrumbs,simpan dalam freezer selama 15 Minit, supaya ianya melekat dengan sempurna..
- Panaskan minyak masak,goreng Pom-pom Tahu hingga berwarna keperangan, angkat dan Toskan. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘.
Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah membuat pom-pom tahu boleh awak berlatih di rumah. Semoga berjaya!