Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyiapkan Tomyam atau Asam Pedas. TOMSAM yang mana Lezat Untuk Keluarga di Rumah

Tomyam atau Asam Pedas. TOMSAM.

Sedang mencari inspirasi resipi tomyam atau asam pedas. tomsam khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun tomyam atau asam pedas. tomsam yang sedap betul mempunyai wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari tomyam atau asam pedas. tomsam, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tak perlu pening Sekiranya mahu sediakan tomyam atau asam pedas. tomsam yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh begitu berkhidmat khas.

Di bawah ini ada sesetengah cara mudah dan praktikal dalam mengolah tomyam atau asam pedas. tomsam siap dibuat. Anda dapat sediakan Tomyam atau Asam Pedas. TOMSAM memakai 16 bahan dan 4 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam membuat Tomyam atau Asam Pedas. TOMSAM:

  1. Menyediakan 1 sudu besar setiap bahan blend (cili kering kisar, bawang besar, bawang putih, halia, lengkuas, serai).
  2. Ambil 2 sudu besar cili thai mae pranom.
  3. Siapkan 1 sudu besar pes tomyam.
  4. Menyediakan Udang galah.
  5. Ambil Ekor/Tulang.
  6. Menyediakan Tomato.
  7. Menyediakan Daun limau purut.
  8. Gunakan Daun ketumbar.
  9. Gunakan Daun pandan.
  10. Gunakan 1 sudu besar jus limau.
  11. Ambil 1 sudu besar santan.
  12. Gunakan Air secukupnya.
  13. Menyediakan Bawang goreng.
  14. Gunakan Bawang holland hiris nipis.
  15. Ambil Cili padi.
  16. Menyediakan 1 sudu kecil Cukup rasa.

Langkah-langkah sediakan Tomyam atau Asam Pedas. TOMSAM:

  1. Tumis bahan blend sehingga naik bau.
  2. Bila dh naik bau, masukkan tulang/ekor, air, cili thai, pes tomyam. Kacau rata dan biarkan dia masak sehingga tulang/ekor lembut. Tutup periuk dengan penutup dia supaya lebih cepat lembut. Tambahkan air jika perlu.
  3. Bila tulang/ekor dah lembut, masukkan bahan lain. Kacau rata dan biar menggelegak. Bila dah menggelegak, boleh adjust rasa ikut kesukaan masing2. Tapi bagi saya ni dah cukup dah. Saya dah tak tambah any gula or garam lagi..
  4. #resepimudahmuswanie.

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Tomyam atau Asam Pedas. TOMSAM yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu lezat untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi untuk perniagaan masakan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.