Home Made

Resipi Spaghetti Carbonara Salted Egg Tidak dapat ditandingi

Spaghetti Carbonara Salted Egg.

Sekali lagi mencari idea resipi spaghetti carbonara salted egg khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun spaghetti carbonara salted egg yang sedap semestinya mempunyai wangian dan cita rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari spaghetti carbonara salted egg, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan spaghetti carbonara salted egg sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan spaghetti carbonara salted egg rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat membuat Spaghetti Carbonara Salted Egg memakai 20 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke membuat Spaghetti Carbonara Salted Egg:

  1. Gunakan 1 peket spaghetti.
  2. Gunakan 1 periuk air.
  3. Menyediakan 1 sudu kecil garam.
  4. Gunakan 2 sudu besar minyak masak.
  5. Ambil bahan untuk kuah.
  6. Menyediakan 10 ulas bawang putih (di potong dadu).
  7. Siapkan 2-3 biji cili api (potong kecil).
  8. Gunakan 3 tangkai daun kari.
  9. Ambil 6 biji bebola ayam (potong 4).
  10. Siapkan 3 keping kepingan ayam (potong 6).
  11. Gunakan 1 peket serbuk telur masin (saya guna Rencah Mudah).
  12. Menyediakan 1 kotak susu segar (1 liter).
  13. Gunakan 5 sudu besar sos carbonara.
  14. Menyediakan 2 keping cheese.
  15. Siapkan 2 keping isi ayam (potong kecil).
  16. Ambil 5 ekor udang sederhana besar.
  17. Siapkan 1 sudu kecik garam.
  18. Siapkan 2 sudu besar tepung beras.
  19. Gunakan 1 senduk minyak masak.
  20. Siapkan 1 sudu besar butter.

Langkah-langkah sediakan Spaghetti Carbonara Salted Egg:

  1. Panaskan 1 periuk air dan masukkan spaghetti, garam dan minyak. Rebus sehingga spaghetti lembut. Tapiskan dan ketepikan..
  2. Gaul tepung beras dan garam. Gaulkan pada udang dan ayam hingga rata. Panaskan 1 senduk minyak dalam kuali dan goreng hingga masak je. Angkat dan ketepikan. Jangan sampai garing pulak 😅.
  3. Masukkan butter ke dalam lebihan gorengan ayam dan udang tadi. Tumiskan bawang putih dan cili padi hingga kekuningan..
  4. Masukkan daun kari. Kacau sebentar hingga sedikit layu. Kemudian masukkan bebola ayam dan kepingan ayam. Kacau rata..
  5. Kemudian masukkan serbuk telur masin dan susu segar. Kacau sekejap..
  6. Masukkan pula sos carbonara dan cheese. Kacau sebati. Kemudian masukkan spaghetti, ayam dan udang yang dah di goreng tadi. Gaul hingga semua rata dan sebati. Jika perlu boleh tambahkan 1 sudu kecil garam..
  7. Tadaaaa! Dan siap Spaghetti Carbonara Salted Egg yang sangat sedap. SELAMAT MENCUBA! 😋.

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Spaghetti Carbonara Salted Egg yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu menarik untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi dalam menjual makanan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.