Home Made

Resipi Cekodok Pisang Kelapa Parut Membuat anda meleleh

Cekodok Pisang Kelapa Parut.

Sedang mencari inspirasi resipi cekodok pisang kelapa parut khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun cekodok pisang kelapa parut yang sedap semestinya mempunyai wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari cekodok pisang kelapa parut, mulai dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan cekodok pisang kelapa parut yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah Petua dan cara praktikal yang boleh digunakan untuk memproses cekodok pisang kelapa parut siap dibuat. Anda boleh sediakan Cekodok Pisang Kelapa Parut menggunakan 8 jenis bahan dan 3 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan ke menyediakan Cekodok Pisang Kelapa Parut:

  1. Gunakan Bahagian A.
  2. Menyediakan 3 biji pisang yang telah masak.
  3. Menyediakan 4 sudu gula.
  4. Ambil Bahagian B.
  5. Siapkan 1 cawan tepung gandum.
  6. Ambil 4 sudu kelapa muda yg diparut.
  7. Menyediakan 1 sudu teh garam.
  8. Siapkan Sedikit air.

Jalan membuat Cekodok Pisang Kelapa Parut:

  1. Lenyek bahagian A sehingga hancur.
  2. Campur semua bahagian B ke dalam bahagian A dan gaul sebati..
  3. Panaskan minyak. Jemput adunan guna jari ke dalam minyak yang telah panas.. Goreng sehingga masak.

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah membuat cekodok pisang kelapa parut boleh awak buat di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.