Resipi Lezat

Resipi Rumahan Menyiapkan Kerabu Maggi & Ayam Nestum Vietnamese Roll yang mana Boleh Memanjakan Lidah Untuk Famliy di Rumah

Kerabu Maggi & Ayam Nestum Vietnamese Roll.

Sekali lagi mencari idea resipi kerabu maggi & ayam nestum vietnamese roll khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau salah proses kemudian hasilnya akan berasa tidak sedap dan malah tidak sedap. walaupun kerabu maggi & ayam nestum vietnamese roll yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari kerabu maggi & ayam nestum vietnamese roll, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan kerabu maggi & ayam nestum vietnamese roll yang sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi melayan spesial.

Di bawah ini ada sesetengah Petua dan cara praktikal dalam mengolah kerabu maggi & ayam nestum vietnamese roll siap dibuat. Anda boleh sediakan Kerabu Maggi & Ayam Nestum Vietnamese Roll menggunakan 17 bahan dan 5 tahap pembuatan. Yang berikut cara dalam sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan ke menyediakan Kerabu Maggi & Ayam Nestum Vietnamese Roll:

  1. Siapkan Bahan Ayam Nestum.
  2. Siapkan 1 keping dada ayam.
  3. Gunakan 1/4 sudu kecil garam.
  4. Siapkan 1/2 sudu kecil lada hitam.
  5. Gunakan 1 biji telur.
  6. Menyediakan 2 sudu besar tepung jagung.
  7. Siapkan 1 cawan minyak masak.
  8. Ambil Bahan Kerabu Maggi & Vietnamese Roll.
  9. Siapkan 1 bungkus Maggi Tomyam (perencah guna 1/2 shj).
  10. Siapkan 1/2 sudu kecil sos ikan.
  11. Gunakan 1/2 sudu kecil jus limau.
  12. Siapkan 1/2 biji bawang besar (hiris).
  13. Gunakan 1 biji cili api (cincang halus).
  14. Menyediakan 1 pokok daun ketumbar.
  15. Menyediakan 6 helai rice paper.
  16. Menyediakan 1 cawan air suam (letak dalam pinggan/loyang).
  17. Gunakan 1 batang timun.

Langkah-langkah sediakan Kerabu Maggi & Ayam Nestum Vietnamese Roll:

  1. Potong dada ayam bentuk jejari. Gaul dengan garam, lada hitam dan telur hingga sebati. Perap 1 jam. Tambah tepung jagung dan gaul rata..
  2. Panaskan minyak. Golekkan isi ayam tadi dalam Nestum hingga sekata. Goreng hingga garing. Toskan minyak. Buat hingga habis..
  3. Celur mi maggi hingga lembut. Toskan, masukkan dalam mangkuk. Tambah 1/2 paket perencah maggi tomyam, sos ikan, jus limau, bawang hiris, cili api dan 1 sudu daun ketumbar hiris kedalam mi maggi. Gaul rata..
  4. Sediakan semua bahan. Ayam Nestum, kerabu Maggi, hirisan timun, daun ketumbar, rice paper dan air suam. Celup rice paper dalam air suam, sekejap saja dan pastikan semua bahagian kena air..
  5. Bentang rice paper dicelup tadi atas pinggan. Susun timun, daun ketumbar, kerabu Maggi dan Ayam Nestum. Gulung padat dan kemas. Siap. Ulang sehingga habis. Hidangkan dengan sos cili thai.

Terima kasih untuk membaca resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan kami, telah di proses Kerabu Maggi & Ayam Nestum Vietnamese Roll yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi inspirasi bagi anda yang mahukan perniagaan masakan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.