Donut-rerro Rocher.
Sedang mencari inspirasi resipi donut-rerro rocher khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun donut-rerro rocher yang sedap betul memiliki wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.
Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari donut-rerro rocher, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan donut-rerro rocher yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat spesial.
Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan donut-rerro rocher rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat membuat Donut-rerro Rocher menggunakan 14 jenis bahan dan 9 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Bahan dan Perisa terpakai ke membuat Donut-rerro Rocher:
- Siapkan Bahan Donut.
- Ambil 1 +1/4 cawan air suam.
- Ambil 2 +1/2 sudu besar gula.
- Siapkan 2 +1/2 sudu besar susu pekat manis.
- Ambil 1 paket (11gm) yis kering.
- Ambil 500 gm tepung gandum.
- Gunakan 2 +1/2 sudu besar marjerin.
- Ambil 1 sudu besar baking powder.
- Siapkan 1 sudu kecil garam halus.
- Gunakan 4 cawan minyak masak.
- Menyediakan Bahan Chocolate Almond Nibs.
- Menyediakan 400 gm milk chocolate coins (Beryls).
- Gunakan 1 sudu besar marjerin.
- Menyediakan 200 gm almond nibs.
Jalan membuat Donut-rerro Rocher:
- Masukkan air suam, gula dan susu pekat manis dlm bekas. Kacau hingga larut..
- Tambah yis. Kacau dan tutup bekas. Biar mengembang 30minit..
- Gaul tepung dengan garam dan baking powder. Kacau rata. Tambah marjerin..
- Gaul hingga dapat tekstur berpasir. Masukkan adunan yis yang dah kembang tadi..
- Kacau dan uli sehingga menjadi doh yang kenyal. Tutup mangkuk, biar suhu bilik sampai doh mengembang 2 kali ganda. Biar lebih kurang 1 jam. Selepas 1 jam, tumbuk dan uli doh lagi..
- Bulat bulatkan doh. Panaskan minyak kemudian bir api kecil. Goreng bebola donut sehingga masak keemasan. Angkat dan toskan minyak. Goreng sampai habis..
- Sangai almond nibs sampai rangup. Ketepikan, biar sejuk. Cairkan milk chocolate dan marjerin kaedah double boiler sampai cair..
- Masukkan almond nibs dalam chocolate. Kacau rata. Masukkan donut ball. Salut rata..
- Buat sehingga habis. Siap..
Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Donut-rerro Rocher yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu enak untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi idea dalam perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!