Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Membuat Donut-rerro Rocher yang mana sedap Untuk Keluarga di Rumah

Donut-rerro Rocher.

Sedang mencari inspirasi resipi donut-rerro rocher khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun donut-rerro rocher yang sedap betul memiliki wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari donut-rerro rocher, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tak perlu pening Sekiranya hendak sediakan donut-rerro rocher yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini boleh menjadi berkhidmat spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan donut-rerro rocher rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, pinggan ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat membuat Donut-rerro Rocher menggunakan 14 jenis bahan dan 9 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai ke membuat Donut-rerro Rocher:

  1. Siapkan Bahan Donut.
  2. Ambil 1 +1/4 cawan air suam.
  3. Ambil 2 +1/2 sudu besar gula.
  4. Siapkan 2 +1/2 sudu besar susu pekat manis.
  5. Ambil 1 paket (11gm) yis kering.
  6. Ambil 500 gm tepung gandum.
  7. Gunakan 2 +1/2 sudu besar marjerin.
  8. Ambil 1 sudu besar baking powder.
  9. Siapkan 1 sudu kecil garam halus.
  10. Gunakan 4 cawan minyak masak.
  11. Menyediakan Bahan Chocolate Almond Nibs.
  12. Menyediakan 400 gm milk chocolate coins (Beryls).
  13. Gunakan 1 sudu besar marjerin.
  14. Menyediakan 200 gm almond nibs.

Jalan membuat Donut-rerro Rocher:

  1. Masukkan air suam, gula dan susu pekat manis dlm bekas. Kacau hingga larut..
  2. Tambah yis. Kacau dan tutup bekas. Biar mengembang 30minit..
  3. Gaul tepung dengan garam dan baking powder. Kacau rata. Tambah marjerin..
  4. Gaul hingga dapat tekstur berpasir. Masukkan adunan yis yang dah kembang tadi..
  5. Kacau dan uli sehingga menjadi doh yang kenyal. Tutup mangkuk, biar suhu bilik sampai doh mengembang 2 kali ganda. Biar lebih kurang 1 jam. Selepas 1 jam, tumbuk dan uli doh lagi..
  6. Bulat bulatkan doh. Panaskan minyak kemudian bir api kecil. Goreng bebola donut sehingga masak keemasan. Angkat dan toskan minyak. Goreng sampai habis..
  7. Sangai almond nibs sampai rangup. Ketepikan, biar sejuk. Cairkan milk chocolate dan marjerin kaedah double boiler sampai cair..
  8. Masukkan almond nibs dalam chocolate. Kacau rata. Masukkan donut ball. Salut rata..
  9. Buat sehingga habis. Siap..

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan kami, telah di proses Donut-rerro Rocher yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu enak untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi idea dalam perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.