Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Menyediakan Daging Palembang Berlado yang mana sedap Untuk Famliy di Rumah

Daging Palembang Berlado.

Sedang mencari inspirasi resipi daging palembang berlado khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun daging palembang berlado yang sedap semestinya punya wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari daging palembang berlado, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mau sediakan daging palembang berlado yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu melayan spesial.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, berbeza-beza daging palembang berlado rumah sahaja. Kekal dibuat daripada yang sederhana, berkhidmat ini dapat memberi faedah untuk bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat sediakan Daging Palembang Berlado menggunakan 15 bahan dan 3 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan ke membuat Daging Palembang Berlado:

  1. Siapkan 1 kg daging lembu.
  2. Siapkan 2 inci halia (diketuk).
  3. Siapkan 3 batang serai (diketuk).
  4. Siapkan 1 cawan air.
  5. Ambil 2 sudu kecil garam.
  6. Menyediakan 2 sudu besar gula.
  7. Ambil 1 cawan Minyak masak.
  8. Siapkan 2 sudu besar tomato puri.
  9. Gunakan 2 sudu besar kicap lemak manis.
  10. Ambil 2 sudu besar cili kisar.
  11. Menyediakan 3 batang cili merah (dikisar).
  12. Siapkan 3 biji bawang besar (dikisar).
  13. Menyediakan 3 ulas bawang putih (dikisar).
  14. Ambil 1 sudu besar rempah kurma.
  15. Ambil 2 sudu besar gula merah.

Langkah-langkah membuat Daging Palembang Berlado:

  1. Bersihkan daging, kemudian gaul kan dengan sedikit garam, rebus dengan serai dan halia sehingga empuk dan lembut. Hiris daging nipis-nipis, kemudian tumbuk daging tersebut. Panaskan minyak goreng daging sehingga garing dan tidak terlalu garing. Angkat dan toskan..
  2. Dengan menggunakan kuali yang sama.. Masukkan bahan kisar bersama dengan cili kisar.. Goreng sehingga pecah minyak. Kemudian masukkan tomato puri dan kicap. Gaul rata. Perasakan dengan garam & gula serta gula merah..
  3. Masukkan air. Kemudian masukkan daging. Goreng sehingga kering dan daging mesra bersama kuah. Angkat dang sedia dihidangkan..

Apa khabar? Ia mudah? Macam itulah membuat daging palembang berlado boleh awak berlatih di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.