Resipi Lezat

Resipi Rumahan Membuat Telur mata kicap pedas yang mana Menggugah Selera Untuk Keluarga di Rumah

Telur mata kicap pedas.

Sekali lagi mencari idea resipi telur mata kicap pedas khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak terlalu sukar tetapi tidak mudah juga. Kalau keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun telur mata kicap pedas yang sedap betul punya wangian dan cita rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak berpengaruh terhadap kualiti rasa dari telur mata kicap pedas, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan menyajikannya. Tidak usah pening Kalau hendak sediakan telur mata kicap pedas yang sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa begitu berkhidmat khas.

Di bawah ini ada sesetengah Petua dan cara praktikal yang boleh digunakan untuk memproses telur mata kicap pedas siap dibuat. Anda boleh sediakan Telur mata kicap pedas memakai 4 bahan dan 5 tahap pembuatan. Yang berikut cara untuk sediakan hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam membuat Telur mata kicap pedas:

  1. Siapkan Telur.
  2. Siapkan 1 sudu besar kicap.
  3. Ambil Daun bawang.
  4. Siapkan 1 sudu besar cili padi.

Langkah-langkah sediakan Telur mata kicap pedas:

  1. Goreng telur mata dan ketepikan.
  2. Dengan minyak yg sama, tumis bawang besar dan cili padi sehingga kering..
  3. Masukkan kicap dan daun bawang. Kalau suka berkuah boleh tambah air. Adjust la rasa ikut kesukaan masing-masing.
  4. Gaulkan sekejap dalam 2 minit. Terus tuang atas telur mata tadi.
  5. #resepimudahmuswanie.

Bagaimana? Ia mudah? Macam itulah sediakan telur mata kicap pedas boleh awak berlatih di rumah. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.