Resipi Lezat

Idea Resipi Menyediakan Ayam butter cheese yang mana Sangat lazat Untuk Famliy di Rumah

Ayam butter cheese.

Sekali lagi mencari idea resipi ayam butter cheese khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya keliru proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan cenderung tidak menyenangkan. walaupun ayam butter cheese yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan cita rasa itu dapat memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari ayam butter cheese, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengurus dan layanlah. Tak perlu pening Kalau mau sediakan ayam butter cheese sedap dalam dimana saja kamu berada, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu menjadi melayan khas.

Yang berikut ada sesetengah cara mudah dan praktikal yang boleh digunakan untuk memproses ayam butter cheese siap dibuat. Anda boleh membuat Ayam butter cheese memakai 18 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa dibutuhkan ke menyediakan Ayam butter cheese:

  1. Menyediakan 80 g Isi ayam / dipotong dadu.
  2. Ambil 1 sudu makan minyak masak.
  3. Ambil 1 sudu makan butter.
  4. Siapkan 2 ulas bawang putih/ dihiris.
  5. Siapkan 2 tangkai daun kari.
  6. Siapkan 5 biji cili padi/ dipotong kecil (kalau suka pedas boleh tambah lagi).
  7. Menyediakan 1 biji cili merah / dihiris.
  8. Menyediakan Lada banggala hijau dihiris/ sedikit saja.
  9. Menyediakan 4 sudu makan susu pekat.
  10. Gunakan 2 keping cheese.
  11. Menyediakan Sedikit air.
  12. Gunakan Bijan.
  13. Siapkan Maggi cukup rasa.
  14. Gunakan Bahan untuk perap ayam.
  15. Gunakan 1 sudu makan serbuk kari.
  16. Ambil 6 sudu makan tepung bestari.
  17. Gunakan Lada sulah.
  18. Gunakan Maggi cukup rasa.

Jalan sediakan Ayam butter cheese:

  1. Perap ayam 10 – 15 minit kemudian goreng,selepas goreng toskan.
  2. Panaskan kuali, masukkan minyak dan butter biar butter mencair.Minyak bertujuan untuk mengelakkan butter dari hangus.
  3. Masukkan bawang putih masak sampai naik bau kemudian masukkan daun kari masak hingga sedikit layu barulah masukan cili merah,lada banggala dan cili padi.
  4. Sesudah itu masukkan pula isi ayam yang telah digoreng masak sekejap dengan mencampurkan semua bahan.
  5. Masukkan sedikit air (kalau suka berkuah boleh lebihkan air tapi jangan terlalu banyak)masukkan susu pekat masak sekejap barulah masukkan keju biar keju cair selepas itu perasakan dengan maggi cukup rasa.
  6. Last sekali masukkan bijan dan masak sekejap.
  7. Siap,Sedia untuk dihidang 😊 Taburkan sedikit bijan keatas ayam.

Terima kasih untuk membaca resipi itu kami tunjuk pada sini. Harapan tinggi kami, telah di proses Ayam butter cheese yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur pinggan itu sedap untuk keluarga/kawan tidak juga menjadi idea bagi anda yang mahukan menjual makanan. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.