Resipi Lezat

Bagaimana Cara Untuk Membuat Lemak Putih Labu Kuning Campur Bayam Brazil yang mana Membuat anda meleleh Untuk Keluarga di Rumah

Lemak Putih Labu Kuning Campur Bayam Brazil.

Sedang mencari inspirasi resipi lemak putih labu kuning campur bayam brazil khas? Jalan membuatmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun lemak putih labu kuning campur bayam brazil yang sedap harusnya sih punya wangian dan rasa itu mampu memprovokasi selera kita.

Ada sesetengah sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari lemak putih labu kuning campur bayam brazil, pertama dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar, ke cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Sekiranya mahu sediakan lemak putih labu kuning campur bayam brazil sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini bisa menjadi berkhidmat khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, kreasikan lemak putih labu kuning campur bayam brazil rumah sahaja. Kekal dengan bahan sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihat kami. Anda dapat membuat Lemak Putih Labu Kuning Campur Bayam Brazil menggunakan 11 bahan dan 5 langkah pembuatan. Yang berikut cara untuk membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa diperlukan dalam menyediakan Lemak Putih Labu Kuning Campur Bayam Brazil:

  1. Ambil 600 gm labu kuning.
  2. Menyediakan 2 cekak bayam Brazil.
  3. Ambil 1 kotak kecil santan.
  4. Menyediakan 70 gm ikan bilis (rendam air biar lembut).
  5. Siapkan 2 ekor isi ikan rebus(Sardin/kembung).
  6. Menyediakan 1/2 labu bawang besar di hiris.
  7. Siapkan 1 bijik cili merah.
  8. Menyediakan 3 bijik cili api hijau.
  9. Siapkan 1/2 Sdt lada hitam di tumbuk kasar.
  10. Gunakan 1 Sdt penuh garam halus.
  11. Siapkan 1 kotak air (ikut sukatan kotak santan).

Langkah-langkah membuat Lemak Putih Labu Kuning Campur Bayam Brazil:

  1. Sediakan bahan-bahan tersenarai…cuci bersih bayam Brazil toskan air…potong labu ikut kesesuain dan cuci bersih toskan air….
  2. Tumbuk ikan bilis dan isi ikan di tumbuk kasar….
  3. Masukan santan kedalam periuk dan air…masukan kesemua bahan2 tadi serentak…(kecuali bayam Brazil) biarkan labu masak hingga lembut dan santan mendidih….
  4. Bila labu dah empuk…padamkan api dapur masukan bayam Brazil serta garam…Gaul mesra biar semuanya serata…siap boleh hidang…😍.
  5. Lemak Putih Labu Kuning Campur Bayam Brazil…#StyleAzaAaj is done…jemput cuba ya…👍👍😍.

Bagaimana? Mudah bukan? Macam itulah membuat lemak putih labu kuning campur bayam brazil boleh awak buat di rumah. Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.