Resipi Lezat

Langkah Mudah Untuk Membuat Sup Ayam Shitake yang mana Membuat anda meleleh Untuk Famliy di Rumah

Sup Ayam Shitake.

Awak mencari inspirasi resipi sup ayam shitake khas? Jalan sediakanmiliknya Sesungguhnya tidak mudah atau sukar. Kalau salah proses kemudian hasilnya tidak akan memuaskan dan malah tidak sedap. walaupun sup ayam shitake yang sedap harusnya sih memiliki wangian dan rasa itu boleh memprovokasi selera kita.

Banyak sedikit banyak mempengaruhi kualiti rasa dari sup ayam shitake, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan layanlah. Tidak usah pening Kalau mau sediakan sup ayam shitake sedap dalam kediaman, kerana selagi anda tahu muslihat maka hidangan ini mampu begitu melayan khas.

Baiklah, kali ini kita mencuba, ayuh, sediakan sup ayam shitake rumah sahaja. Kekal dibuat daripada sederhana, berkhidmat ini boleh memberi faedah dalam bantu mengekalkan badan yang sihatawak sekeluarga. Anda dapat membuat Sup Ayam Shitake menggunakan 12 bahan dan 6 tahap pembuatan. Yang berikut langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan dan Perisa terpakai dalam menyediakan Sup Ayam Shitake:

  1. Ambil 1/2 ekor ayam.
  2. Gunakan 8 ulas bawang putih (diketuk).
  3. Siapkan 1 inci halia (dihiris).
  4. Gunakan 1 sudu besar stock ayam pekat/kiub.
  5. Ambil 5 sudu besar sos tiram (ikut citarasa).
  6. Gunakan 3 sudu besar kicap cair (sebagai ganti garam dan pewarna).
  7. Menyediakan 3 biji cili kering (buang biji, gunting kasar).
  8. Menyediakan 10 biji kurma merah (ikut suka).
  9. Ambil 200 gram Cendawan Shitake fresh/butang (ikut suka).
  10. Gunakan Cendawan fungus (rendam supaya kembang).
  11. Gunakan 1 sudu besar tepung jagung dibancuh air.
  12. Ambil Air secukupnya.

Jalan sediakan Sup Ayam Shitake:

  1. Rebus halia dan bawang putih..
  2. Masukkan kurma merah dan ayam serta semua bahan2 lain kecuali tepung jagung..
  3. Tutup periuk. Reneh dengan api sederhana supaya setiap bahan dapat mengeluarkan rasanya lebih baik..
  4. Masukkan bancuhan tepung jagung. Perasakan jika perlu..
  5. Hidangkan panas2 bersama nasi butter/nasi putih/roti bakar.😋😋😋.
  6. Tips: basuh ayam dengan tepung beberapa kali untuk kurangkan hamis kerana sup tidak banyak menggunakan rempah..

Terima kasih untuk menggunakan resipi itu pasukan kami tunjuk pada muka surat ini. Harapan tinggi kami, telah di proses Sup Ayam Shitake yang mudah di atas dapat membantu anda mengatur makanan itu lezat untuk keluarga/kawan atau menjadi inspirasi dalam perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.